”Siemens teknik bidrar till hållbart samhälle”

”Siemens teknik bidrar till hållbart samhälle”

I en föränderlig värld där samhällsutmaningarna är många finns det två faktorer som är avgörande för framgång: teknik – och människorna bakom.

Siemens är väl representerade inom allt från industri till infrastruktur. Företagets lösningar återfinns i stora delar av samhället, världen över. 

 

Den tidigare KTH-alumnen och numera Sverigechefen på Siemens, Mikael Leksell, berättar:

– Hos oss får du arbeta med relevanta samhällsfrågor i kombination med högteknologiska lösningar. Vår vision är att skapa hållbara och effektiva industrier. Om vi tar elektrifiering som exempel: Framtidens bilar ska utvecklas med våra mjukvaror, i en fabrik som baseras på våra elektrifieringslösningar och sedan laddas med vår infrastruktur. Slutligen återvinns allt och kretsloppet börjar om. 

 

Redan 1884 sa grundaren Werner von Siemens: ”I will not sell the future for instant profit”. Ett citat som är högst levande än idag. Det visar sig genom gränsöverskridande samarbete med andra aktörer, exempelvis Northvolt.

 

– Vi arbetar tätt gällande frågor som rör batteriindustrin; i allt från optimering av produktion till hur vi kan industrialisera tillverkningen för att göra batterier tillgängliga för fler snabbare, säger Mikael Leksell.

 

Samarbete är inte bara en viktig del mellan Siemens och andra företag, utan även inom företaget.


– Vägen till Siemens långsiktiga mål kräver internt samarbete och en gemensam passion. Våra medarbetare drivs av innovationslust, frihet under ansvar och möjligheten att bidra till verklig samhällsnytta, säger Heléne Stigsson, Nordisk Rekryteringschef.

 

Mikael Leksell, som efter att han började sin Siemens-resa som trainee, instämmer:

 

–  Bara för att jag har haft samma arbetsgivare betyder det inte att jag inte har bytt jobb – tro mig, det har jag hunnit göra flera gånger! skrattar Mikael Leksell och fortsätter:

 

– Jag har dragit kablar i Stockholms tunnelbana under min trainee, varit specialist, projektledare, säljare och globalt ansvarig inom olika roller. Både i Sverige och utomlands.

Tack vare en inkluderande kultur, fokus på intern rörlighet och konstant personlig utveckling så är det individen som sätter gränsen för hur mycket man kan utvecklas hos Siemens.

Artikeln publicerad den 24 november, 2022 av borgowilli