Arbetsplats i framkant utvecklar smartare affärssystem

Arbetsplats i framkant utvecklar smartare affärssystem

Frihet under ansvar, kompetenta kollegor samt möjlighet att ständigt utvecklas och klättra högre – det är Unit4 som arbetsplats. Detta vet Guri Drolsum allt om. Hon började som trainee och är nu COO på Unit4 i Sverige.

Unit4 utvecklar, säljer och implementerar affärssystem med människans upplevelse i centrum. Affärssystemets traditionella funktioner för ekonomi och projekthantering kombineras med verktyg för medarbetarengagemang  och smidig hantering av rapportering och analys.

– Våra kunder har alla viktiga uppdrag, exempelvis att utbilda studenter eller bygga framtidens forskningsanläggningar.

Det är jätteviktigt att medarbetarna hos våra kunder kan utföra sitt arbete på ett bra sätt, säger Guri och fortsätter:

– I hemmet har vi massor av digitala hjälpmedel som vi tar för givet, och därför förväntar vi oss samma smidiga teknik på jobbet. Vårt koncept People Experience bygger på att affärssystemet du använder på jobbet ska vara lika sömlöst som tekniken du använder hemma.

Guri har som mål att inte bara pusha för utvecklingen av nya affärssystem, utan vill även skapa en arbetsplats i världsklass. Hon har själv en lång erfarenhet av Unit4 då hon började här som trainee för drygt tolv år sedan.

– Jag var på en arbetsmarknadsdag i Lund och träffade några trevliga personer från Agresso, som Unit4 hette då. De intervjuade mig där direkt vilket sedan resulterade i en plats på traineeprogrammet i Stockholm, säger Guri.

Traineeprogrammet varade i sex månader och därefter var Guri redo för att arbeta som konsult för Unit4. Till en början fick hon göra enklare uppgifter i kundprojekten och gå bredvid kollegor med längre erfarenhet för att läsa sig hur man i praktiken implementerar affärssystemen och hanterar kundsituationer.

– Jag hade såklart nytta av de kurser jag hade läst på civilingenjörsprogrammet men alla kunskaper kan man inte läsa sig till, utan det behöver praktiseras. Det är så viktigt att förstå kundens verksamhet och kunna prata deras språk, säger Guri.

Efter ett tag fick hon hålla i utbildningar och workshops inom kundprojekten. Nästa steg var att utforska ledarskap och bli chef för en grupp med konsulter. Sedan har vägen gått via ledningsgruppen för konsultavdelningen i Europa, innan hon landade i Sverige för att axla rollen som COO.

Guri är stolt över sin arbetsplats och den starka företagskulturen där varje medarbetare får både stort ansvar och frihet.

– Vi är faktiskt först i Sverige med att avskaffa taket på antal semesterdagar genom vår policy Work Life Balance. Det funkar väldigt bra, vilket säger en hel del om mina kollegor på den här arbetsplatsen, säger Guri.

Rent praktiskt innebär policyn att alla anställda får ta ut sina semesterveckor som vanligt, men att det även finns möjlighet att ta ut mer ledighet vid behov. Unit4 har även ett starkt globalt nätverk som ger stora möjligheter att arbeta inom företaget i andra länder.

– Vi försöker att inte bara introducera våra nyanställda för de svenska kollegorna utan även möjliggöra kontakt med kollegor utomlands. Vi har konsulter i hela världen som kan hjälpa till om man behöver hjälp med olika frågor, säger Guri och fortsätter:

– Det är fantastiskt bra, och oavsett om du sitter i Portugal eller Sverige så jobbar vi alla mot samma mål vilket är att hela tiden förbättra upplevelsen för våra kunder.

 

Artikeln publicerad den 6 november, 2019 av borgowilli