Från junior till manager på heta spelkoncernen

Från junior till manager på heta spelkoncernen

Med siktet inställt på KTH reste Ashwini Bhalsingh från Indien till Sverige med en enkelbiljett. Nu innehar hon rollen som Engineering Manager på Kindred i Stockholm.

 

För tio år sedan flyttade ingenjören Ashwini Bhalsingh till Stockholm och började läsa en master i Software Engineering of Distributed Systems på KTH. Efter masterexamen kickstartade karriären på riktigt – hon anställdes av Kindred, tidigare Unibet, en av de största aktörerna inom spel. Här axlade hon rollen som junior mjukvaruutvecklare. 

 

– Jag fastnade för Kindred som arbetsplats för att de verkar inom ett snabbväxande område, spelbranschen, och för att tekniken är i fokus. När jag kom in som junior utvecklare blev jag en del av det vi kallar bankteamet, som jobbar med transaktioner. Mitt arbete handlade mycket om att lära mig systemen och att hjälpa de andra teammedlemmarna, men jag fick också lösa många egna uppgifter, berättar Ashwini Bhalsingh.

 

Klättrade från junior till manager

 

Vi snabbspolar sju år – och Ashwini Bhalsingh är nu Engineering Manager på Kindred. Hon har klättrat från junior utvecklare, till utvecklare i teamet som jobbar med betallösningar och sedan tillbaka till bankteamet för att bli teamledare. 2022 fick hon möjlighet att ta ett ännu större ansvar på företaget. 

 

–  Jag har tre ledord som jag vill jobba med. Dessa är teknik, process och människor. I min nuvarande roll får jag möjlighet att jobba med alla tre, med extra fokus på människorna. Det har varit en omställning att inte jobba lika praktiskt med tekniken som jag har gjort tidigare, men det är spännande att ställas inför nya utmaningar, säger Ashwini Bhalsingh och fortsätter:

 

– Som Engineering Manager har jag ett lite bredare fokus och tittar på hur vi som företag och våra team bidrar till att uppfylla målen som vi sätter upp. 

 

”Inte rädd för att misslyckas”

 

På frågan vad som har varit den största utmaningen under karriärsklättringen har hon två svar. 

 

– När jag bodde i Indien vågade jag inte säga vad jag tyckte. Det känner jag att jag har överkommit här i Sverige. En annan utmaning var att jag var rädd för att misslyckas. I dag ser jag misslyckanden som viktiga lärdomar. KTH och Kindred har hjälpt mig att komma dit, konstaterar Ashwini Bhalsingh.

Artikeln publicerad den 24 november, 2022 av borgowilli