”Jag drivs av att vara en del i en förändring”

”Jag drivs av att vara en del i en förändring”

Den unika och stöttande företagskulturen och möjligheten till vidareutveckling gjorde att Elin Lundström valde Scania. Idag arbetar hon som processingenjör i Södertälje och stormtrivs.

Elin Lundströms första kontakt med Scania var när hon studerade till civilingenjör inom Design och produktframtagning på Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Parallellt med sina studier deltog hon i programmet Scania Student Intro som avslutades med ett exjobb på Scania. 

 

– Jag märkte snabbt att Scania hade en väldigt stark och stödjande gemenskap där varje individ fick möjlighet att växa och lyckas. Alla jag mötte var väldigt välkomnande och delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter, berättar Elin Lundström.

 

Inspirerad av sin nyvunna entusiasm för Scania, sökte hon till ett ingenjörsprogram där hon under ett års tid fick möjlighet att uppleva Scanias olika områden genom fyra rotationer med placering på utveckling, inköp, produktion och marknad.

– Genom programmen fick jag möjlighet att lära känna företaget och dess arbete inom elektrifiering och hållbarhet, samt att utöka mitt nätverk och se vilka karriärmöjligheter som finns. Scania är så mycket mer än bara lastbilar.

Att det blev ingenjörsyrket föll sig naturligt då hon alltid varit intresserad av matematik och fysik.

– Jag valde programmet på KTH för dess bredd och för att det verkade roligt. Jag är intresserad av samverkan mellan människan och teknik och hur man ska tänka när man tar fram en produkt med användaren i fokus.

Just nu arbetar Elin Lundström som processingenjör på axlar och växellådsmonteringen i produktion, där hon tillsammans med teamet kravställer, planerar och koordinerar arbetet med inköp av utrustning för kommande produktintroduktioner. 

– Jag tycker om variationen på arbetsuppgifter och att ingen dag är den andra lik. Jag gillar tempot och att det händer saker som måste lösas direkt. Man får lära sig tekniken och får förståelse för produkten på ett annat sätt när de prövas i praktiken.

Jämställdhet och mångfald är två frågor hon brinner för och hon vill inspirera kvinnor att välja en framtid inom teknik.

–  Jag vill vara en del av förändring och bidra till en bättre värld och på Scania har jag den möjligheten.

Artikeln publicerad den 23 november, 2022 av borgowilli