Graduates som delar passionen för rostfritt stål

Graduates som delar passionen för rostfritt stål

Träffa Yassine, Guo och Marcus – alla är en del av Outokumpus Graduateprogram och de delar passionen för rostfritt stål, hållbarhet och utveckling.

Stålet från Outokumpu är känt för sin höga kvalitet, men det internationella företaget har även byggt upp ett gott rykte bland unga talanger. Yassine El Ouazari och Guo Feng, Technical Graduates och Marcus Lorén, Forsknings- och utvecklingschef för processmetallfysik är några exempel på hur Outokumpu arbetar för att utveckla framtidens talanger inom företaget.

– Vi har en ambition att utveckla framtidens talanger i ett tidigt skede och inom företaget, säger Frida Morell, ansvarig för Graduateprogrammet i Outokumpu. 

Guo Feng visste tidigt att hon ville in på Outokumpu.

– Jag hörde gott om företaget under min studietid på KTH och valde att skriva min master där, när möjligheten kom att ansöka till Graduateprogrammet var det ett självklart val för mig.

För Marcus Lorén var det inte lika självklart.

– Jag hade aldrig tänkt jobba inom stålindustrin men från min första träff med människorna förstod jag att det var en fantastisk arbetsplats.

Tre år senare har Marcus Lorén deltagit i flertalet utvecklingsprogram och har sedan ett år tillbaka sin första ledarskapsroll. Att erbjuda utveckling tidigt i karriären är något Outokumpu strävar efter.

– Det är ett otroligt bra ställe att utvecklas och utmanas på, inte minst är det spännande för att vi arbetar för en mer hållbar framtid genom såväl produkter som processer, menar han.

Outokumpus vision är att vara kundens första val för hållbart rostfritt stål. Hållbarhet är något som attraherar och Yassine El Ouazari ser fram emot att få vara del av resan.

– Outokumpus engagemang för hållbarhet är grunden i vår strategi. Jag vill bidra till att vi blir industrins riktmärke i att minska koldioxidavtrycket, säger han.

Internationella, nyfikna och engagerade är ledorden i Graduateprogrammet och företaget anställer så ofta det finns möjlighet till så kallade entry level positions. 

– Företagskulturen värderar medarbetarna och deras utveckling. De erbjuder också en internationell miljö där människor från olika delar av världen bidrar till ett och samma mål, avslutar Yassine El Ouazari.

Artikeln publicerad den 4 november, 2021 av borgowilli