”På Epiroc finns oanade möjligheter”

”På Epiroc finns oanade möjligheter”

Från Texas till Örebro. Nicole Schoch har en gedigen erfarenhet från branschen. I snart 15 år har hon arbetat på Epiroc i olika roller och stortrivs med sitt arbete.

Nicole Schochs första möte med Epiroc (då Atlas Copco) var på en arbetsmarknadsmässa som hennes universitet anordnade. Bolaget var på jakt efter nyexaminerade studenter, men inom ett annat kompetensområde än Nicoles, som då läste en civilingenjörsutbildning i industriell ekonomi.

– Jag lämnade in mitt CV ändå. Är det något som jag har lärt mig med åren så är det att våga chansa och bara`go for it´. Efter några veckor fick jag ett samtal, gick på intervju och började arbeta åt Atlas Copco inom området ”drilling solutions” i Texas, där jag också kommer ifrån, säger Nicole Schoch och tillägger:

– Sex år senare, 2012, flyttade jag till Sverige för att börja arbeta som Product Manager på Atlas Copcos servicedivision. Tanken var att jag skulle stanna i tre år men jag trivdes så bra i Sverige och Örebro att jag valde att bosätta mig här. På Epiroc har alla möjlighet att utvecklas och följa sin egen väg, vilket min karriärresa är ett väldigt bra exempel på.

Sedan 2015 arbetar Nicole Schoch som Global Operations Developer på Epiroc. Bolaget fokuserar på gruv- och anläggningsindustrin och satsar på att stärka sin redan ledande position som leverantör av utrustning för bergsbrytning och professionell service.

– Jag älskar det jag arbetar med och det är oerhört givande att försöka hitta nya sätt att ständigt förbättra och utveckla den operativa verksamheten inom Epirocs under jords-division. I och med att jag även arbetar med våra siter i Indien och Kina uppstår ett mycket givande erfarenhets- och kunskapsutbyte.

Nicole Schoch är en drivande kraft i Epirocs Diversity network, där hon tillsammans med andra kollegor driver nätverket och initierar aktiviteter för att öka kunskapen om jämställdhet och mångfald inom bolaget – det kan vara allt från gästföreläsare till samtalsgrupper.

– Arbetsplatskulturen är avgörande för trivseln på Epiroc. Vi är och ska fortsatt vara en bra arbetsplats för alla, oavsett kön eller bakgrund. Vårt nätverk ligger helt i linje med faktumet att jämställda bolag – med mångfald – levererar bättre resultat, innoverar bättre och fattar bättre beslut, avslutar Nicole Schoch.

Artikeln publicerad den 5 november, 2020 av borgowilli