Omvandla din energi till en hållbar framtid

Omvandla din energi till en hållbar framtid

Stockholm Exergi jobbar för att värma upp Stockholm på ett hållbart sätt. Ett arbete som gör skillnad för miljön, stadens invånare och företagets anställda.

Sandra Rosén arbetar idag på HR-enheten med fokus på strategisk kompetensförsörjning på Stockholm Exergi, men hennes resa i företaget började som driftingenjör på Högdalenverket.

– Jag började praktisera på driftenheten och bestämde mig då för att läsa till energiingenjör på universitetet. Det fanns så mycket spännande att lära om tekniken, våra pannor, men också om hur vi bidrar till hållbarhet och verkligen gör skillnad här i Stockholm, säger Sandra Rosén.

Sandra Rosén har arbetat i tio år på Stockholm Exergi och haft flera roller inom bolaget, allt från driftledare till verksamhetsutvecklare.

– Jag arbetar även med vår satsning på social hållbarhet.

Vi har ett nära samarbete med Stockholms stad där vi fokuserar på ökad sysselsättning av unga som står utanför arbetsmarknaden. Våra anställda har också förmånen att få vara förebilder för unga genom att till exempel vara klass-coacher och inspirera högstadieelever, säger Sandra Rosén.

Erik Dahlén, forskning- och utvecklingsansvarig på Stockholm Exergi, känner igen sin egen interna resa i Sandra Roséns berättelse.

– Det är många som har gjort den resan på Stockholm Exergi. Själv började jag som testingenjör på 1990-talet och likt Sandra har jag också jobbat skift i ett kontrollrum. Det är något jag uppmuntrar alla ingenjörer att göra – man lär sig otroligt mycket om en hel verksamhet, säger han.

På Stockholm Exergi uppmuntrar de sina anställda att byta tjänst inom företaget.

– Vi ser det som värdefullt då det ger en bredare förstå-else för verksamheten. Den viktigaste egenskapen man kan ha hos oss är att man vill lära sig. Vi uppmuntrar studenter att tänka brett, en av våra gruppchefer för underhåll läste till exempel kemiteknik på KTH, säger Sandra Rosén.

Erik Dahlén arbetar idag med att utveckla Stockholm Exergis långsiktiga arbete.

– För oss är hållbarhet nyckelordet, vi gör ingenting som inte är socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbart. Vi behöver alltid stå på de tre benen, säger Erik Dahlén.

– Att verka för ett hållbart samhälle är något som motiverar alla oss som jobbar på Stockholm Exergi och det som kännetecknar oss som företag enligt våra medarbetare  – vi gör skillnad, för Stockholm och på sikt för världen, säger Sandra Rosén.

Artikeln publicerad den 6 november, 2019 av borgowilli