Framtidens arbetssätt – så jobbar Berotec

Framtidens arbetssätt – så jobbar Berotec

På Berotec sätts människan i centrum. Alla är egenföretagare och här kan konsulterna ägna sig åt precis det de är bäst på och där de gör störst skillnad.

På Berotec samlas expertkonsulter inom teknikutveckling, verksamhetsutveckling och ledarskap. Det som gör bolaget unikt är att alla konsulter är egenföretagare och själva väljer vilka uppdrag de vill ta och hur mycket de vill jobba. Som Berotecare tar man makten över sin arbetstid, inkomst och framtid.

Therese Lindblom är elektroingenjör och har arbetat på Berotec som projektledare och verksamhetsutvecklare sedan 2011:

– När jag började på Berotec såg jag det som en bra möjlighet att komma ut till många olika företag. Det är det som är så spännande, att varje nytt uppdrag är som ett nytt jobb. Hos oss finns målmedvetna konsulter med stor kunskap inom en rad olika discipliner, alla med ett starkt engagemang i uppdragen, säger hon och tillägger:

– Här är vi egenföretagare, men tillsammans. Vi har en samhörighet och kultur som gör att vi, förutom att hitta på roliga saker tillsammans, kan dra nytta av varandras stora kunskap, erfarenhet och nätverk.

Lennart Brunnberg, Mekaningenjör med en lång erfarenhet inom produktutveckling – bland annat medicinteknik – började på Berotec 2013. Han berättar att det har gett honom möjligheten att använda sina samladekunskaper på ett helt annat sätt än i en traditionell anställning:

– Innan jag började på Berotec var jag bland annat med och byggde ett företag som gick från tio anställda till att bli stora globalt. Rollerna blev allt smalare och jag kände mig lite instängd. Jag tror att lika barn leka bäst på Berotec får jag möjlighet att använda hela mitt register i arbetet med startupföretag eller större bolag som har en stark intraprenöriell miljö.

Det som Berotec valt att kalla för Gig Economy 2.0 – att som egenföretagare gigga tillsammans med andra – ger en stor trygghet, menar Lennart Brunnberg:

– Fler ingenjörer borde gigga för att på så sätt dela sin eftersökta kompetens men även för sin egen skull – dels bidrar det till personlig utveckling, dels ger det stor frihet. Det är en större ansträngning att vara sin egen, men det ger också mer tillbaka.

Artikeln publicerad den 6 november, 2019 av borgowilli