ATG – både ledare och utmanare

ATG – både ledare och utmanare

När det kommer till IT-utveckling och hållbarhet slår ATG sina konkurrenter med hästlängder. Visionen är att erbjuda världens bästa spelupplevelse – och att verka för en bransch som mår bättre imorgon än i dag.

I över 45 år har ATG:s hästkrafter skapat nervkittlande spelupplevelser i både vardagsrummen och på travbanan. Hela ATG:s överskott går tillbaka till hästarna, då ATG ägs av svensk trav- och galoppsport. Överskottet till hästarna år 2018 var på över 2 miljarder kronor.

Nära 400 medarbetare arbetar idag på ATG men de behöver bli fler, framförallt inom IT. Som medarbetare på ATG behöver man inte hänga på travet för att utmanas.

– För den som är nyfiken, IT-intresserad och föränd-ringsbenägen är spelbranschen spännande och ligger i framkant. Vi befinner oss i en stark förändringsfas och gör riktigt häftiga saker på ATG, och framförallt inom vår IT-miljö. På så sätt är vi både ett IT-bolag och ett spelbolag, menar Per Gutesten, Chief Information Officer på ATG.

Sedan årsskiftet befinnersig ATG på en arena i för-ändring i och med den nya spellagstiftningen. Det finns ett starkt fokus att behålla sin position inom hästsport och samtidigt vara en utmanare på sport- och casino-marknaden. ATG vill verka för en sund spelbransch – spelansvaret är en av ATG:s viktigaste hållbarhetsfrågor.

– Vi möter våra drygt en miljon kunder i våra butiker, på banorna och på nätet. Vi vill att de ska hänga med oss länge, och att de ska ha kul och må bra i sitt spelande hos oss. Våra kunders välmående är en integrerad del i vår kultur och vår affärsidé. Bland annat erbjuder vi tjänster som hjälper kunden att själv ta ansvar över sitt spelande och vi har en utarbetad kommunikation med våra kunder, säger Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG.

Nästa år drar ATG igång ett trainee-program inom IT och rekryteringen är i full gång. Sex personer ges möjlighet att gå programmet och alla får från start en specifik roll som kan övergå till en fast tjänst när programmet avslutas.

Förutom en inspirerande och engagerande arbetsmiljö erbjuder ATG ett modernt gym med möjlighet att träna under arbetsdagen. Alla medarbetare får göra en hälsoprofil som följs upp under året. Företaget har dess-utom en heltidsanställd företagstränare som dagligen erbjuder gruppass, PT-timmar och hälsorådgivning.

– Helt suverän satsning för alla medarbetare, säger Per Gutesten och Katarina Widman.

 

Artikeln publicerad den 6 november, 2019 av borgowilli