Petra har hittat hem på Stoneridge Electronics

Petra har hittat hem på Stoneridge Electronics

På globala Stoneridge Electronics växer medarbetarna i samma takt som bolaget. Det är Petra Göransson ett bra exempel på, som gjort en spännande resa inom företaget.

Petra Göransson valdeatt efter nästan tjugo år på ett av Sveriges största telekombolag, där hon haft flera chefspositioner, börja arbeta på Stoneridge Electronics, en division inom det globala bolaget Stoneridge. Först som mjukvaru- och verifieringschef för att sedan ta sig an rollen som vice president program management office. Det är ett beslut som hon inte ångrar i dag.

– Jag trivs väldigt bra här eftersom jag hela tiden blir utmanad och ofta får gå utanför min bekvämlighetszon. Det är otroligt utvecklande och jag lär mig nya saker hela tiden. Dessutom får jag arbeta med hela värdekedjan – från innovation till färdig produkt till kund, vilket är väldigt roligt, säger Petra Göransson och fortsätter:

– Att vara ansvarig för program management office är otroligt stimulerande. Projekten bedrivs i nära samarbete med våra globala kunder och spänner över alla funktioner i företaget som försäljning, inköp, design och produktion. Tempot är högt och ingen dag är lik en annan.

På huvudkontoret i Solna arbetar ungefär 150 av divisionens närmare 1 800 anställda globalt.

– Vi arbetar nära våra kollegor i bland annat Neder-länderna, Estland, Mexiko, Kina och Skottland och den internationella kontexten var verkligen något som lockade mig med Stoneridge Electronics, säger Petra Göransson.

Tillsammans utvecklar de innovativa produkter för den kommersiella fordonsindustrin. Bland annat Mirror eye som ersätter backspeglarna på en lastbil med kameror på sidan av fordonet och monitorer i hytten.

– Hos oss finns verkligen chansen att få jobba med teknik i framkant och allt spännande som händer inom mjuk- och hårdvaruutveckling, AI och machine learning. Mirror eye är bara ett av flera exempel på innovativa system vi utvecklar, säger Petra Göransson och avslutar:

– Min resa inom Stoneridge Electronics är ett bra exempel på att man kan växa inom bolaget, bara man visar framfötterna. Utvecklingsmöjligheterna är många och företaget arbetar aktivt med att också rekrytera in fler kvinnliga ingenjörer.

 

Artikeln publicerad den 1 november, 2019 av borgowilli